van Oossanen makelaardij

Robert van Oossanen

van Oossanen makelaardij

Bij een gemiddeld makelaarskantoor word je ontvangen aan een balie met daarachter een secretaresse die je vriendelijk vraagt om even te wachten tot de makelaar tijd voor je heeft. Het is dus even wennen als je het kantoor van Van Oossanen Makelaardij aan de Utrechtseweg betreedt; geen balie, geen secretaresse, en niks even wachten. Robert van Oossanen verwelkomt zijn klanten zelf.

Terwijl de makelaar een geurig kopje koffie bereidt uit zijn volautomatische espressomachine heb je even de tijd om het lichte, sfeervolle interieur te bewonderen. In het midden een grote houten tafel, tevens de werkplek van de makelaar. Aan de muur een kleurrijk schilderij van forse afmetingen, geschilderd door de makelaar zelf (!). Achter een glazen afscheiding, met daarop een lijntekening van de Amersfoortse skyline, bevindt zich een goed geoutilleerde vergaderruimte.

Als hij de koffie op tafel zet lijkt hij zich aanvankelijk te verontschuldigen voor het ontbreken van zijn secretariële ondersteuning. ‘Mijn secretaresse is nog met vakantie’, om er vervolgens glimlachend aan toe te voegen: ‘Nee hoor, ik doe alles zelf. Dus ook een espresso zetten voor mijn klanten.’ Zijn houding heeft een ontwapend effect op de bezoeker; hier voel je je op je gemak. Niet onbelangrijk, want in alle zaken die betrekking hebben op de verkoop of aankoop van een huis speelt vertrouwen een belangrijke rol. Volgens Van Oossanen is het juist hier een aantal jaren geleden flink fout gegaan. Van Oossanen: ‘In 2001 schafte de regering de titelbescherming en beëdiging van makelaars af. Vanaf dat moment mocht iedereen zich makelaar noemen. Ook lieden die over geen enkele kennis of vakbekwaamheid beschikten. Tja, van die maatregel zijn veel huizenkopers de dupe geworden.´

Fiona's Vision
Lindenlaan 24
3741 WP Baarn

Tel. nr.: 035 624 5860
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer over Fiona.

Fiona's Vision op Google Places, LinkedIn en Twitter.

KvK 50509373, Hilversum
BTW Nr.: NL167245922B01